15.9. Tvrtko Emanuel Galić, Mislav Pavlin, Ivan Novinc

Muzej za umjetnost i obrt, petak, 15. rujna u 20 sati

G. Gershwin: Lullaby
J.S.Bach: Air
A. Foote: Suita za gudače u E-duru, op. 63
J.S.Bach: Koncert za violinu u a-molu, BWV 1041
solist: Tvrtko Emanuel Galić, violina
J.S. Bach: Koncert za dvije violine u d-molu, BWV 1043

TVRTKO EMANUEL GALIĆ (1993., Tübingen). Diplomirao violinu 2015. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Leonida Sorokowa. Usavršavanje nastavlja na Musikhochschule Karlsruhe u klasi prof. Albrechta L. Breuningera (2016.)

Višestruko nagrađivan na domaćim i inozemnim natjecanjima, od kojih izdvajamo:
Prvu  nagradu na Državnom natjecanju sa najvišim brojem bodova u disciplini gudača (2010.), prvu nagradu i posebna nagradu za najbolje izvedenu virtuoznu skladbu na Međunarodnom natjecanju „Mladi virtuozi- Etide i skale“ (2011.); prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju European Grand Prize of Music „Mendlessohn Cup” u Italiji,  posebnu nagradu „GIOCONDA DE VITO“ kao najbolji solo instrumentalist i posebnu nagradu publike   „CITTA DI TAURISANO” (2011.); nastup u finalu „Eurovizijskog natjecanja“ uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT (2012); slijedom izvedbe na Eurovizijskom natjecanju, nositelj nagrade „Stjepan Šulek“ Hrvatskog društva skladatelja koja se dvogodišnje dodjeljuje violinističkom podmlatku (2013). Na natjecanju Komorne glazbe Kulturtnog fonda Baden e. V. „Klassik im Schloss“ s kvartetom osvaja 2. nagradu (2016.). Koncertmajstor u cjelovitoj izvedbi Haydn: Die Schöpfung orkestra i zbora Musikhochschule Karlsruhe (2017.)

Student i stipendist Međunarodne glazbene akedemije u Kneževini Liechtenstein (2014.).

Nastupao uz Zagrebačke soliste i Tübinger Kammerorchester, održao recitale u Hrvatskoj, Njemačkoj, Liechtensteinu i Sloveniji.

Usavršavao se kod prof. Marine Sorokowe, prof. Michaela Frischenschlagera, prof. Ingolfa Turbana i prof. Julije Galic.

Zagrebacki solisti Mislav Pavlin

Rođen je u Zagrebu 1968. godine. Prve violinske korake započinje u dobi od šest godina. Godine 1991. diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića. Tijekom studija usavršavao se na brojnim majstorskim tečajevima (Yfram Neaman, Igor Ozim). Dobitnik je i više republičkih nagrada sa natjecanja učenika i studenata.

Djelujući u radu gudačkog kvarteta Sebastian od 1989. godine ostvaruje niz zapaženih nastupa i kao komorni glazbenik. Godine 1992. postaje stalnim članom Zagrebačke filharmonije u kojoj djeluje do 1997. godine. Svoju punu afirmaciju ostvaruje te iste godine kada postaje stalnim članom ansambla Zagrebačkih solista.

Ivan Novinc (Zagreb, 1978.) diplomirao je 2000. i 2009. magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Maja Dešpalj-Begović). Usavršavao se na majstorskim tečajevima. Dobitnik je Nagrade Stjepan Šulek za 2004. za izvedbu skladbe za violinu te Godišnje nagrade društva Sveučilišnih profesora mladim znanstvenicima i umjetnicima za umjetnička ostvarenja u akademskoj godini 2008./2009. te visokih nagrada na državnim natjecanjima kao solist, te kao član kvarteta Porin. Nastupao je solistički i kao član komornih sastava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od 1998 je prva violina Gudačkog kvarteta Porin, od 2001. koncertni majstor Cantus ansambla, od 2002. do 2006. zamjenik je koncertnog majstora Zagrebačke filharmonije, a od 2004. koncertni majstor Zadarskog komornog orkestra. Surađivao je s nizom istaknutih umjetnika. Od 2010. docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.