Zagrebački solisti u Guvernerovoj palači

Dvorana Lisinski, zahvaljujući potpori gradova Rijeke i Zagreba, prvi će put u svojoj povijesti ostvariti ciklus izvan Zagreba i poklonicima glazbene umjetnosti pružiti neprocjenjiv doživljaj, a za koji jamče sjajni Zagrebački solisti.

Jedinstvena Guvernerova palača, jedan od najljepših riječkih arhitektonskih bisera s kraja 19. stoljeća, svjedok vremena i simbol moći, snage i bogatstva, ugostit će vrhunske umjetnike koje u Rijeku – prijestolnicu kulture 2020. – dovodi zagrebačka Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog.
Koncertni ciklus u Guvernerovoj palači svečano će otvoriti, u utorak, 26. rujna, jedan od najuglednijih hrvatskih komornih ansambala, Zagrebački solisti. Svojevrstan je to uvod u proslavu 65. obljetnice neprekidnog djelovanja ansambla koji se odlikuje vrhunskim umijećem izvođenja, discipliniranošću, nepresušnim entuzijazmom kao i ljubavlju prema glazbi i umjetnosti, što im je kao pečat od samih početaka utisnuo njihov utemeljitelj i dugogodišnji umjetnički voditelj, glasoviti violončelist Antonio Janigro.
Program:
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento u B-duru, KV 137/125b
Johann Sebastian Bach: Koncert za violinu u E-duru, BWV 1042
Béla Bartók: Divertimento za gudače, Sz. 113, BB. 118
Koncertni majstor: Aleksandar Ivić
Violine: Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Mislav Pavlin, Ivan Novinc, Vasilij Meljnikov
Viole: Marko Otmačić, Magda Skaramuca
Violončela: Smiljan Mrčela, Zlatko Rucner
Kontrabas: Mario Ivelja