Ivan Zečević

Zagrebacki solisti Ivan Zecevic

Violina

Ivan Zečević rođen je u Zagrebu, gdje je i započeo svoje školovanje.

Nakon mature u glazbenoj školi i jezičnoj gimnaziji upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Dobitnik je prve nagrade na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe te u natjecanju komornih sastava.

Diplomirao je 2008. godine u klasi prof. Gorana Končara. Nakon završetka akademije učio je s Leonidom Sorokowom i Borivojem Martinićem-Jerčićem. U rujnu 2008. postaje stalni član Zagrebačkih solista, ansambla s kojim će do sada odsvirati preko 400 koncerata te nastupati kao solist. Sredinom 2012. završava stručno usavršavanje kod Borivoja Martinića-Jerčića. Postaje članom Zagrebačke filharmonije 2013.

Krajem 2014. počinje učiti violu kod Krešimira Pustičkog na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a početkom 2015. upisuje studij viole kod Larsa Andersa Tomtera, na Norges Musikkhøgskole u Oslu.

Trenutno radi u Malmö, Švedska, kao solo violist u orkestru, te je stipendist Norveškog komornog orkestra i Oslo filharmonije. Redovito gostuje kao solo violist u orkestrima kao što su Danski komorni orkestar, Norveški komorni orkestar, Finski nacionalni teatar i balet.

Snimao je za HRT, Norsk radio, Sveriges radio, Audite, Decca i Naxos.

Trenutno svira na violi  F. Leonhardta koja mu je ustupljena od Dextra fondacije (Norveška).