Ivan Zečević

Zagrebacki solisti Ivan Zecevic

Violina

 
Ivan Zečević rođen je 1984. u Zagrebu, a violinu je počeo svirati kao osmogodišnjak u Glazbenoj školi Pavla Markovca. S dvanaest godina ostvaruje prvi važniji solistički nastup sa komornim orkestrom, izvodeći djela J. S. Bacha i M. Brucha. Nakon mature u glazbenoj školi i jezičnoj gimnaziji upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Dobitnik je prve, druge i treće nagrade na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe te prve nagrade u natjecanju komornih sastava. Diplomirao je 2008. godine u klasi prof. Gorana Končara.
 
Niz godina svirao je u ansamblu ZOKOR, s kojim je nastupao i kao solist. Bio je član Junge Donau Philharmonie. Nastupao je u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, na mnogim festivalima poput Zagrebačkih ljetnih večeri, Viškog ljeta, Glazbenoj tribini u Puli, u Cavtatu, Danima Andauntonie, Osječkom ljetu, Virtuosu i drugima.
 
Nakon završetka akademije učio je s Leonidom Sorokowom i Borivojem Martinićem-Jerčićem. U rujnu 2008. postaje stalni član Zagrebačkih solista, ansambla s kojim će do sada odsvirati preko 300 koncerata te nastupati kao solist. Sredinom 2012. završava stručno usavršavanje kod Borivoja Martinića-Jerčića.
 
Postaje članom Zagrebačke filharmonije 2013. Krajem 2014. počinje učiti violu kod Krešimira Pustičkog na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a početkom 2015. upisuje studij viole kod Larsa Andersa Tomtera, u Oslu. Osim klasične, bavi se snimanjem i produkcijom ambientalne, rock i druge glazbe.