Mario Penzar – 10.11.2021.

Srijeda, 10. studenog u 20 sati
Meštrovićev paviljon (HDLU)

Antonio Vivaldi:

Koncert za gudače i basso continuo u g-molu, RV 157
I. Allegro

II. Largo

III. Allegro

Koncert za dvije violine, violončelo, gudače i basso continuo u d-molu, RV 565
I. Allegro
II. Adagio e spiccato
III. Allegro
IV. Largo e spiccato
V. Allegro

Tomaso Albinoni: Adagio

Koncert za gudače i basso continuo u d-molu, RV 127, Concerto di Parigi br.8
I. Allegro
II. Largo
III. Allegro

Koncert za gudače i basso continuo u g-molu, RV 156
I. Allegro
II. Adagio
III. Allegro

Georg Friedrich Haendel: Koncert za orgulje u d-molu Opus 7, No. 4

I. Adagio
II. Allegro
III. Organo ad libitum
IV. Allegro

Mario Penzar (Slavonski Brod, 1961.) se nakon diplome iz orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu nastavio usavršavati na Visokoj glazbenoj školi u Beču kod A. Mitterhofera i na majstorskim tečajevima u Austriji, Belgiji, Danskoj i Hrvatskoj (J. Ferrad, Ch. Dubois, L. Rogg, K. d’Hooghe i dr.).

Godine 1989. dobio je prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Flor Baron Peeters u Belgiji, te nastavio nizati priznanja u domovini i inozemstvu. Gostovao je širom Europe, u Kuvajtu i u SAD-u, nastupajući kao solist, uz simfonijske orkestre i komorne ansamble. Redoviti je sudionik brojnih festivala kao što su Orgulje Zagrebačke katedrale, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Glazbene večeri u sv. Donatu, Wiener Orgelkonzerte, Orgeltage in Rheda/Hannover…

Jedan je od utemeljitelja Hrvatskog baroknog ansambla. Bio je dugogodišnji umjetnički ravnatelj festivala Organum Histriae. Ostvario je brojne snimke za radio i televiziju te niz emisija o orguljskoj interpretaciji.

Titularni je orguljaš Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i profesor orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. (MIC / Minstrel 2015.)