Amira Medunjanin i Zagrebački solisti u Beogradu

Pjevačica Amira Medunjanin održat će 18. ožujka (20:30) 2018. godine koncert u beogradskom Sava centru, gdje će joj se pridružiti ugledni gudački ansambl Zagrebački solisti.

“Vjerujem da će ovaj koncert biti totalno drugačiji od prethodnog u Sava centru. Pridružit će nam se Zagrebački solisti i sigurna sam da nas očekuje lijepo druženje. Nekako sam navikla da se beogradskoj publici predstavim nečim novim i ne bi trebalo tradiciju”, kaže Amira Medunjanin.

Svjetski priznata pjevačica sevdalinki i balkanskih tradicionala (čiji je aktualni, globalno hvaljeni album “Damar” ušao među 40 najboljih albuma u 2017. godini prema Transglobal World Music Chart) prije nekoliko godina nastupila je sa Zagrebačkim solistima na jednom zajedničkom koncertu, što opisuje kao “nevjerojatno iskustvo”.

“Bila sam impresionirana njihovim muziciranjem i vjerovala sam da možemo nešto lijepo zajedno uraditi. Radi se zaista vrhunskim umjetnicima koji žive muziku i meni je velika čast što možemo ponovno dijeliti pozornicu. Imamo pripremljen dvosatni program sa Solistima, sa kojima smo imali samo jedan nastup prije i od tada se rodilo puno novih ideja, koje moramo razraditi”, kaže Amira.

Sarajka koja je punila Sava centar tri puta do sada, posljednji put u prosincu 2016. godine, vraća se u prestižnu beogradsku dvoranu i sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristom Ante Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom.

“Sretna sam što ćemo opet svi biti na jednom mjestu i nadam se da će se Beograđanima svidjeti nastup. A ako nešto bude nedostajalo, možemo se popraviti na druženju nakon koncerta, kao i uvijek”, obećava Amira.