Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti

Stefan Milenkovich, violina  &  Zagrebački solisti
U sklopu kulturnog projekta Izazovi života glazbeni virtuozi Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti izvest će veličanstvena djela Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija na miniturneji od tri koncerta u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji, od 25. do 28. listopada.
Svečani koncert povodom 25. godišnjice Hrvatsko-američkog društva, odvija se u sklopu HGM-ova ciklusa za mlade s ciljem osnaživanja mladih osoba bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz posebne oblike iskustvenog učenja po Outward Bound metodologiji koja ih osnažuje da izgrade ustrajnost, razumno samoodricanje, zajedništvo i povjerenje u svoje sposobnosti za karakteran, samostalan i samosvojan život.
Zagrebački koncert održava se u sklopu Koncertnog triptiha u tri grada: Zagrebu, Varaždinu i Opatiji, s poznatim djelima tri iznimna skladatelja: Mendelssohna, Sarasatea i Paganinija kroz nastup violinskog virtouza Stefana Milenkovicha (SAD) i eminentnih Zagrebačkih solista.
Stefan Milenkovich je započeo svoju karijeru veoma rano, nastupivši prvi put uz orkestar kao šestogodišnjak. U dobi od deset  godina svirao je na Božićnom koncertu u Washingtonu, SAD, za tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Reagana. Kao četrnaestogodišnjak  svirao je za Papu Ivana Pavla II, dok je u dobi od samo šesnaest godina nastupio na svom tisućitom koncertu. Do svoje sedamnaeste godine bio je pobjednik ili finalist na prestižnim međunarodnim violinskim natjecanjima diljem svijeta. Duboko privržen međunarodnim humanitarnim akcijama Stefan je  2002. primio je nagradu za humanitarne aktivnosti Lifting up the World With Oneness Heart, koju mu je osobno uručio guru Sri Chinmoy. Sudjelovao je također i u brojnim gala koncertima pod pokroviteljstvom UNESCO-a u Parizu, uz umjetnike poput Placida Dominga, Lorina Maazela, Alexis Weissenberg i Yehudi Menuhina.