Luka Galuf

Violončelo

LUKA GALUF je sa 6 godina pokazao interes za sviranje violončela i ubrzo je upisao GU Elly Bašić, u klasi profesorice Bernarde Debuš Redžić. Za vrijeme školovanja pohađao je brojne seminare vrhunskih glazbenika i pedagoga kao što su Silvija Sondeckijene (Litva), Andrej Petrač (Slovenija), Alexander Volpov (Rusija), Ilija Laporev (Luxemburg), Orfeo Mandozzi (Švicarska) i Pablo de Naveran (Belgija). Diplomirao je na internacionalnoj Menuhin Akademiji (Švicarska) u klasi profesora Pabla de Naverana i Clemensa Hagena te je bio član i vođa cello sekcije komornog orkestra Menuhin Academy soloists.

Kao član IMMA solista surađivao je i nastupao s brojnim svijetskim umjetinicima kao što su Renaud Capucon, Gabor TakacsNagy, Liviu Prunaru, Gerard Causse, Gilles Appap, Michael Guttman, Nelson Goerner, Boris Brovtsyn, Pierre Bleuse, Antonio Lysy, Anastasia Kobekina, Igor Keller, Oleg Kaskiv (vođa IMMA soloista) i brojni drugi. Kao komorni glazbenik nastupao je na brojnim festivalima od kojih se ističu Menuhin Festival, Pablo Casals festival, Les Grand Interpretes.

U sklopu akademije je imao priliku pohađati seminare vrhunskih glazbenika kao što su Gabor TakacsNagy, Philippe Muller, Vladimir Mendelssohn, Alban Gerhardt i mnogi drugi. 

Luka je dobitnik mnogobrojnih nagrada kao što su: dva Oskara znanja na Državnim natjecanjima mladih glazbenika u Hrvatskoj, dvije prve nagrade na Međunarodnom gudačkomnatjecanju Petar Konjović, prva nagrada na Međunarodnom natjecanju Daleki akordidruga nagrada i koncert sa Zadarskim komornim orkestrom na Međunarodnom natjecanja Janigro junior 2022. te je pobjednik desetog ciklusa koncerata mladih glazbenika Vinko Lesić 2021. god