Zvuci Oktogona - vrhunske ulične izvedbe najpoznatijih klasičnih autora

Zvuci Oktogona – vrhunske ulične izvedbe najpoznatijih klasičnih autora

U sklopu predstavljanja novog projekta Turističke  zajednice grada Zagreba Zvuci Oktogona, Zagrebački solisti su u nedjelju, 20. ožujka, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati, održali koncert ususret rođendanu Johanna Sebastiana Bacha.

Tom prigodom, direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila:

„Zvuci Oktogona još je jedno u nizu neinvazivnih, održivih, a i sjajnih glazbenih događanja koje je pokrenula Turistička zajednica grada Zagreba. Sa Zagrebačkim solistima realizirali smo, od početka Pandemije, čitav niz prekrasnih projekata, približavajući, tako, vrhunsku klasičnu glazbu našim sugrađanima i posjetiteljima. Zahtjevna vremena stvaraju nove mogućnosti, a umjetnici i umjetnost pomažu sa svojim djelima i izvedbama da lakše prođemo kroz životne realnosti, stoga ovim putem zahvaljujem Zagrebačkim solistima što su se uključili u projekt Zvuci Oktogona. TZGZ je strateški orijentirana prema razvoju kulturnog turizma, a kako je Zagrebizuzetno bogat upravo s kulturnim sadržajima, potrebno je učiniti dodatne napore u povezivanju kulture i turizma, s ciljem što veće valorizacije ovog proizvoda.“

 

Zvuci Oktogona program:

 

20. ožujka, Johann Sebastian Bach

29. travnja, Franz Léhar

15. svibnja, Petar Iljič Čajkovski

 

 

Zvuci Oktogona

Zvuci Oktogona

 

„Pozicioniranje Zagreba kao turističke destinacije s naglaskom na kulturu pravi je put za naš grad jer itekako ima temelja u našim brojnim umjetnicima i institucijama. Čast nam je što nas je Turistička zajednica izabrala kao izvođača u projektu Zvuci Oktogona.“, kazao je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća slavnog ansambla i podsjetio na crticu bečke kritike jednog nastupa Zagrebačkih solista „ako želite slušati Mozarta – idite u Zagreb“.

 

Zvuci Oktogona održat će se tri puta u godini, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti građanima najpoznatija djela klasične glazbe.