Isabelle Moretti, harfa

Isabelle Moretti, harfa

Subota 25.11.2023. u 19 sati.


Novinarski dom, Perkovčeva 2.


Isabelle Moretti, harfa.


Vasilij Kalinnikov: Serenada za gudače u g-molu.

Gabriel Pierné: Konzertstück za harfu i orkestar, op. 39.

Claude Debussy: Sakralni i svjetovni plesovi za harfu i gudače, L. 103.

Henry Purcell: Abdelazer, suita.

*Koncert je ostvaren u suradnji sa Zagrebačkim harfističkim festivalom.

Isabelle Moretti

 

Jedna je od, kako je mediji proglašavaju, najzanimljivijih harfističkih ličnosti u svijetu glazbe danas. Primila je brojne nagrade na važnim međunarodnim harfističkim natjecanjima u Ženevi, Münchenu i Izraelu te je se redovito poziva na gostovanja u najveće svjetske koncertne dvorane: dvorana Alice Tully u New Yorku, londonska Wigmore Hall, IlAuditorium du Louvre i dr. Surađuje s Bavarskim radijskim simfonijskim orkestrom, Nacionalnim orkestrom Lyona, Njemačkim komornim orkestrom Bremen, s Izraelskom filharmonijom te njihovim Komornim orkestrom, ali i brojnim drugim važnim svjetskim sastavima.

 

Isabelle Moretti, harfa 25.11.2023.

Isabelle Moretti, harfa 25.11.2023.

Posebnu predanost iskazuje prema komornome muziciranju, surađujući s glazbenicima poput Philippea Bernolda, Henrija Demarquettea,, Magali Mosnier te dirigenta i oboista Françoisa Leleuxa s kojim je imala zadovoljstvo izvoditi Mozartov znameniti Koncert za flautu i harfu. Svoj solistički repertoar gradi od djela 18. stoljeća pa sve do jako kompleksnih suvremenih svjetskih premijera, od čega su mnoge skladbe posvećene upravo njoj pa će skladatelj Phillipe Hersant za nju reći da posjeduje „ljepotu zvuka, savršenstvo stila te dubinu elokvencije“.

 

Moretti iza sebe ima bogatu diskografiju, koja je redovito uživala značajnu medijsku pažnju i odobravanje. Obožava putovanja, pa osim muziciranja diljem svijeta, Isabelle Moretti također drži i majstorske tečajeve kroz koje voli upoznavati mlade ljude iz različitih kultura. Podučava i na Državnome konzervatoriju za glazbu i ples (CNSMD) u Parizu te od 2008. djeluje i kao gostujuća profesorica pri londonskoj Kraljevskoj glazbenoj akademiji. Uručeno joj je odličje Viteza Nacionalnoga reda za umjetničke zasluge. Posljednjih godina, Isabelle Moretti svoj glazbeni izričaj povezuje s predanošću ekološkoj svijesti te prihvaća svoju misiju kao glazbenica u prisnoj vezi sa svojim najdubljim uvjerenjima.