Marko Glogović

Violina

Marko Glogović (1999.) diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Philipsa. Svoje glazbeno obrazovanje započinje sa 6 godina u Osnovnoj glazbenoj školi Ivana Zajca u Zagrebu, gdje pohađa satove violine kod prof. Ines Ane Tomić. Već nakon nekoliko mjeseci sviranja, pristupa međunarodnom gudačkom natjecanju „Rudolf Matz“, gdje osvaja posebnu nagradu.

 

Tijekom školovanja uspjehe i nagrade ostvaruje i na brojnim ostalim državnim i međunarodnim natjecanjima.

 

Od 2009. g. nastavlja glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, a od 2010. nastavu violine pohađa kod prof. Davora Philipsa, u čijoj klasi 2017. g. upisuje i Muzičku akademiju.

 

Kao solist nastupio je uz pratnju Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije, Gudačkog orkestra Muzičke akademije te Orkestra profesora Glazbene škole Pavla Markovca. Od 2020. godine vanjski je suradnik Zagrebačkih solista, a 2022. godine polaže audiciju za člana Simfonijskog orkestra HRT-a.

 

Za izvedbu Koncerta za violinu Arama Hačaturjana uz pratnju Zagrebačke filharmonije nagrađen je i rektorovom nagradom za akademsku godinu 2018./2019.