Stalni članovi - Đana Kahriman

Đana Kahriman

Violina

Đana Kahriman rođena je 1989. godine u Dubrovniku. Sa sedam godina započinje učenje violine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivančice Kalanj. Godine 2011. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Leonida Sorokowa, kod kojeg je nastavila i umjetničko usavršavanje.

 

Višestruka je dobitnica prvih nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Rudolf Matz u Dubrovniku, Beethoven u St. Poeltenu,  Verdi note u Rimu i Međunarodnom violinističkom natjecanju u Astani.

 

Od solističkih koncerata izdvajaju se nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima, Samoborskoj glazbenoj jeseni, Glazbenim večerima u sv. Donatu, Festivalu hrvatske glazbe u Beču, Memorijalu Franjo Krežma, ciklusu Virtuoso, Glazbenoj sceni Amadeo, Muzičkom biennalu, Festivalu mladih glazbenika u Litvi, promociji Dubrovnika u New Yorku.

 

Nastupila je uz orkestre kao što su Dubrovački simfonijski orkestar, Sarajevska filharmonija, Filharmonija grada Kaunasa, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Varaždinski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar i Zagrebački solisti.

 

Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara, uz gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži pod vodstvom Pavla Zajceva.

 

Usavršavala se na seminarima kod uglednih pedagoga kao što su Leonid Sorokow, Marina Sorokowa, Goran Končar, Armin Sešek, Grigorij Zhislin, Alexander Vinnitski, Zakhar Bron, Boris Kuschnir, Viktor Tretyakov.

 

Od 2011. članica je Zagrebačkih solista, a od 2015. koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.