Gostujući članovi - Zlatko Rucner

Zlatko Rucner

Violončelo

Rođen je 1952. u Zagrebu. Studirao je na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Valtera Dešpalja, te diplomirao 1978. godine. Za vrijeme školovanja često je održavao solističke nastupe u Zagrebu i drugim gradovima, te nastupao uz Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački gradski orkestar i Simfonijski orkestar Muzičke akademije.

 

Godine 1978. na državnom natjecanju glazbenih umjetnika u Zagrebu osvojio je treću nagradu. Do godine 1984. je solo čelist Zagrebačke filharmonije, a potom postaje član Zagrebačkih solista. Često nastupa kao solist izvodeći djela svih glazbenih epoha skladana za violončelo i gudače (Couperin, Boccherini, Haydn, Matz, Bragato…).

 

Nastupa i kao solist uz Zagrebačku filharmoniju i Dubrovački simfonijski orkestar. Sudjelovao je u radu više komornih ansambala kao što su Hrvatski klavirski trio, Zagrebački gudački trio, a danas je također i član gudačkog kvarteta Sebastian. Početkom devedesetih radi kao honorarni predavač violončela na Muzičkoj akademiji, a od 1996. predaje komornu glazbu.