Gostujući članovi - Luka Galuf

Luka Galuf

Violončelo

LUKA GALUF je sa 6 godina pokazao interes za sviranje violončela i ubrzo je upisao GU Elly Bašić, u klasi profesorice Bernarde Debuš Redžić. Za vrijeme školovanja pohađao je brojne seminare vrhunskih glazbenika i pedagoga kao što Silvija Sondeckijene (Litva), Andrej Petrač (Slovenija), Alexander Volpov (Rusija), Ilija Laporev (Luxemburg), Orfeo Mandozzi (Švicarska) i Pablo de Naveran (Belgija). Diplomirao je na internacionalnoj Menuhin Akademiji (Švicarska) u klasi profesora Pabla de Naverana i Clemensa Hagena te je bio član i vođa cello sekcije komornog orkestra Menuhin Academy soloists.

 

Kao član IMMA solista surađivao je i nastupao s brojnim svijetskim umjetinicima kao što su Renaud Capucon, Gabor Takacs-Nagy, Liviu Prunaru, Gerard Causse, Gilles Appap, Michael Guttman, Nelson Goerner, Boris Brovtsyn, Pierre Bleuse, Antonio Lysy, Anastasia Kobekina, Igor Keller, Oleg Kaskiv (vođa IMMA soloista) i brojni drugi. Kao komorni glazbenik nastupao je na brojnim festivalima od kojih se ističu Menuhin Festival, Pablo Casals festival, Les Grand Interpretes.

 

U sklopu akademije je imao priliku pohađati seminare vrhunskih glazbenika kao što su Gabor Takacs-Nagy, Philippe Muller, Vladimir Mendelssohn, Alban Gerhardt i mnogi drugi.

 

Luka je dobitnik mnogobrojnih nagrada kao što su: dva Oskara znanja na Državnim natjecanjima mladih glazbenika u Hrvatskoj, dvije prve nagrade na Međunarodnom gudačkomnatjecanju Petar Konjović, prva nagrada na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi, druga nagrada i koncert sa Zadarskim komornim orkestrom na Međunarodnom natjecanja Janigro junior 2022. te je pobjednik desetog ciklusa koncerata mladih glazbenika Vinko Lesić 2021. god.

 

Luka Galuf, violončelo

Luka Galuf, violončelo