Stalni članovi - Hrvoje Philips

Hrvoje Philips

Viola

Glazbeno obrazovanje započeo u Vinkovcima i Osijeku u razredu prof. Eve Hühn. Diplomirao je 2000. god. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ante Živkovića kod kojega je također i magistrirao 2009. godine. Sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim seminarima (Valter Dešpalj, Walter Küsner).

 

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja između kojih se ističu: 1. nagrada na Državnom natjecanju učenika glazbe u Splitu 1994. god., 1. nagrada na Državnom natjecanju učenika glazbe – neklasični komorni sastavi u Zagrebu 1994. godine u duetu s bratom Davorom.

Također je nagrađivan kao član Zagrebačkoga kvarteta i Zagrebačkih solista najvišim strukovnim i državnim nagradama: Nagrada Vladimir Nazor za životno djelo, diskografska nagrada Porin za najbolji album klasične glazbe, nagrada Novog lista za najbolji koncert na Riječkim ljetnim večerima, nagrada Grada Zagreba i dr.

 

Zajedno s bratom Davorom jedan je od osnivača gudačkoga kvarteta Slavonsky s kojim je sudjelovao u finalima natjecanja komorne glazbe u Japanu i Italiji, (The 3rd Osaka international chamber music competition, Osaka 1999., finale natjecanja, 15. Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale, Caltanisetta 2000.).

 

Koncertirao je u Kanadi, Americi, Kini, Japanu, Koreji, Južnoafričkoj Republici, Rusiji, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Turskoj, Španjolskoj, Francuskoj, Portugalu i drugdje.

 

Od 1997. do 2000. djeluje kao solo violist orkestra HNK u Zagrebu, a od 2004. god. zaposlen je kao vođa dionice u Simfonijskom orkestru HRT-a s kojim nastupa i kao solist. Također je stalni član Zagrebačkih solista od 2000. godine te Zagrebačkoga kvarteta od 2005. godine s kojima je snimio nekoliko nosača zvuka te odsvirao oko 1100 koncerata.