Stalni članovi - Krunoslav Marić

Krunoslav Marić

Violina

Krunoslav Marić osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Rijeci, a diplomirao je 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Maje Dešpalj Begović. Nakon završenog studija, usavršavao se u klasi prof. Ilye Gruberta na Fondazione musicale Santa Cecilia u Portogruaru (Italija). Kao solist nastupao je uz Orkestar opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, uz Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu, uz Aradsku filharmoniju (Rumunjska) i sa Zagrebačkim solistima. Dobitnik je nekoliko nagrada na državnim natjecanjima.

 

Još za vrijeme studija aktivno se bavi komornom glazbom pa tako 2005. godine s Akademskim gudačkim kvartetom snima nosač zvuka s djelima A. Weberna i J. Š. Slavenskog, u izdanju Hrvatskog glazbenog zavoda. Bilježi uspješne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Snimao je za Hrvatsku radioteleviziju i talijanski RAI. Također surađuje sa skladateljima filmske i scenske glazbe. Njegove snimke nalaze se u mnogim dokumentarnim i dugometražnim filmovima te suvremenim baletnim predstavama. Surađivao s mnogim orkestrima u Hrvatskoj i inozemstvu. Usavršavao se na seminarima istaknutih pedagoga u zemlji i inozemstvu.

 

U 2015. godini zajedno s pijanistom Filipom Fakom i violončelistom Vidom Veljakom osniva Riječki klavirski trio s kojim redovito nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a posebno je uspješna bila turneja trija u Kini. Aktivno se bavi pedagogijom. Predaje na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog i član je brojnih prosudbenih komisija. Kao gostujući koncertni majstor surađivao je s orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci i Sarajevskom filharmonijom. Od 2007. godine stalni je član Zagrebačkih solista.