Stalni članovi - Tajana Škorić

Tajana Škorić

Viola

Tajana Škorić (Osijek, 1994.) srednju glazbenu školu završila je u Osijeku u klasi profesora Tomislava Huhna. Violu je magistrirala 2017. godine u klasi profesora Milana Čunka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom školovanja osvajala je prve nagrade na državnim HDGPP natjecanjima, u disciplini viola, i u disciplini komorni sastavi.

 

Na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2015. godine osvojila je 3.nagradu s gudačkim kvartetom, za što je kvartet nagrađen Dekanovom nagradom. 2016. godine, na istom natjecanju, u kategoriji viola, osvojila je 3.nagradu i nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja.

 

U sezoni 2013./2014. bila je članica European Union Youth Orchestra.

 

Tijekom školovanja usavršavala se na brojnim seminarima i masterclassima kao solist i kao komorni glazbenik (Maria Vermes, Bruno Giuranna, Sven Arne Tepl, Guy Ben-Ziony, Hariolf Schlichtig, Belcea kvartet…).

 

U Hrvatskoj surađuje s brojim orkestrima i ansamblima. Stalna je članica ansambla Oktos, a od 2019. godine zaposlena je u orkestru Zagrebačke filharmonije.

 

Tajana Škorić, violina

Tajana Škorić, viola