Tajana Škorić je nova viola Zagrebačkih solista

Tajana Škorić je nova viola Zagrebačkih solista

IMAMO VIOLU! završena je audicija za stalnog člana/članicu dionice viola.


Čestitamo Tajani Škorić na izboru za novu violu ansambla u sjajnoj konkurenciji.

‘Jako sam sretna! Koncerte Zagrebačkih solista pratim još od svog dolaska u Zagreb prije deset godina, tako da je za mene ovo velika stvar. Radujem se svemu što me čeka!’ prve su reakcije nove članice.

 

Tajana Škorić (Osijek, 1994.) srednju glazbenu školu završila je u Osijeku u klasi profesora Tomislava Huhna. Violu je magistrirala 2017.godine u klasi profesora Milana Čunka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom školovanja osvajala je prve nagrade na državnim HDGPP natjecanjima, u disciplini viola, i u disciplini komorni sastavi.

 

Na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2015.godine osvojila je 3.nagradu s gudačkim kvartetom, za što je kvartet nagrađen Dekanovom nagradom. 2016.godine, na istom natjecanju, u kategoriji viola, osvojila je 3.nagradu i nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja.

 

Tajana Škorić je nova viola Zagrebačkih solista

Tajana Škorić je nova viola Zagrebačkih solista

 

U sezoni 2013./2014.bila je članica European Union Youth Orchestra.

 

Tijekom školovanja usavršavala se na brojnim seminarima i masterclassima kao solist i kao komorni glazbenik (Maria Vermes, Bruno Giuranna, Sven Arne Tepl, Guy Ben-Ziony, Hariolf Schlichtig, Belcea kvartet…)

 

U Hrvatskoj surađuje s brojim orkestrima i ansamblima. Stalna je članica ansambla Oktos, a od 2019. godine zaposlena je u orkestru Zagrebačke filharmonije.