Zagrebački solisti oduševili publiku na Dolcu

Zagrebački solisti oduševili publiku na Dolcu

Zagrebački solisti u subotu ujutro su na tržnici Dolac održali prvi u nizu besplatnih mini koncerata za građane povodom 65 godina od prvog nastupa. Kultni ansambl koji je 80-ih imao najprodavaniju ploču klasične glazbe na svijetu svoj jubilej odlučio je obilježiti nastupima na javnim mjestima.

– Svirali smo u najvećim svjetskim dvoranama, kraljevima, diplomatskoj i svakakvoj eliti, ali smo unatoč iskustvu svi s nestrpljenjem čekali ovaj koncert na neobičnom mjestu pred sugrađanima. Mogu reći da je bilo posebno, a energija koju smo osjetili bila je nevjerojatna – rekao je violinist i predsjednik Upravnog vijeća ansambla Krunoslav Marić te najavio kako će čitavu godinu svirati građanima koji su dolazili čestitati s jednim pitanjem – kada ih mogu ponovno vidjeti?

 

12.01.2019., Zagreb - Zagrebacki solisti odrzali su koncert na poznatoj zagrebackoj trznici Dolac povodom obiljezavanja 65 godina postojanja. Photo: Filip Kos/PIXSELL

12.01.2019., Zagreb – Zagrebacki solisti odrzali su koncert na poznatoj zagrebackoj trznici Dolac povodom obiljezavanja 65 godina postojanja. Photo: Filip Kos/PIXSELL

 

Publika na Dolcu uživala je u najavljenim skladbama Mozarta, Sorkočevića te Gardelovom Tangu iz filma ‘Miris žene’, a kako se okupljeni nisu htjeli razići, Solisti su odsvirali i ‘Liber tango’ Astora Piazzolle. Dok je većina okupljenih najviše prihvatila poznate tango melodije, bolji poznavatelji klasike hvalili su Mozartov ‘Divertimento u D duru’ što je i u skladu s bečkom uzrečicom ‘ako želite slušati Mozarta, idite u Zagreb poslušati Soliste’.

 

Zagrebački solisti ubrzo će objaviti datum i mjesto sljedećeg koncerta iz serije ‘Dar Zagrepčanima’, a oni koji ih žele poslušati u koncertnim uvjetima to mogu 16. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu u Gundulićevoj.